Importatorii de medicamente cumpara cu 3,8 lei/euro si vind cu 3,3 lei/euro. Din acest motiv, ei solicita Ministerului Sanatatii sa alinieze preturile la noul raport leu/euro. Daca reprezentantii guvernamentali nu vor da curs acestei updatari a preturilor, exista riscul ca importatorii sa sisteze achizitiile.
Ministerul refuza, precizind ca exista un Ordin publicat in Monitorul oficial, conform caruia preturile nu pot creste pina in martie.
Intr-un comunicat publicat luni, Ministerul sanatatii adauga ca importatorii pot suporta pierderile induse de deprecierea monedei nationale, fiindca si adaosurile comerciale impuse de importatori in perioadele anterioare au fost substantiale. Importatorii de medicamente cumpara cu 3,8 lei/euro si vind cu 3,3 lei/euro. Din acest motiv, ei solicita Ministerului Sanatatii sa alinieze preturile la noul raport leu/euro. Daca reprezentantii guvernamentali nu vor da curs acestei updatari a preturilor, exista riscul ca importatorii sa sisteze achizitiile.
Ministerul refuza, precizind ca exista un Ordin publicat in Monitorul oficial, conform caruia preturile nu pot creste pina in martie.
Intr-un comunicat publicat luni, Ministerul sanatatii adauga ca importatorii pot suporta pierderile induse de deprecierea monedei nationale, fiindca si adaosurile comerciale impuse de importatori in perioadele anterioare au fost substantiale.