Ţevile vechi şi ruginite de la Spitalul de Urgenţă Craiova au început să se spargă una câte una. Duminică a venit rândul unei conducte de canalizare de la etajul II al clădirii, care s-a spart, împrăştiind dejecţiile pe holul de legătură dintre spital şi sediul Autorităţii de Sănătate Publică Dolj. Accidentul s-a produs în timpul programului de vizită, însă, din fericire, nici un vizitator nu s-a nimerit pe traiectoria jetului, nici chiar agenţii de pază care erau la post în zona respectivă. Reprezentanţii spitalului recunosc că de vină sunt conductele vechi, care nu au fost niciodată reparate de la inaugurarea unităţii sanitare, în 1971. „În planul de investiţii pe acest an avem inclusă şi repararea conductelor de canalizare. Dacă vom primi banii necesari, ne putem apuca de lucru“, a declarat Marian Velişcoiu, directorul administrativ al Spitalului de Urgenţă Craiova.
Fonduri pentru reparaţii Ieri, doi muncitori de la întreţinere lucrau de zor la remedierea defecţiunii. Au dat jos tavanul fals şi s-au chinuit câteva ore să cârpească ţeava. Nu este prima oară când ţeava cu pricina se sparge pe holul respectiv. Vara trecută, altă porţiune a dat de furcă muncitorilor de la întreţinere, care au fost nevoiţi să spargă tavanul de două ori în acelaşi loc, într-un interval de câteva zile, ca să repare fisurile.
Conducerea spitalului speră că, până la prima rectificare de buget, va primi 1,8 milioane de lei de la consiliul judeţean, bani cu ajutorul cărora să poată începe mai multe lucrări, printre care construirea unui buncăr pentru aparatul de brahiterapie, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii Publice pentru tratamentul bolnavilor de cancer (cancer de prostată şi cancer uterin), reabilitarea reţelei electrice, reamenajarea ATI, reabilitarea holului policlinicii şi a tuturor clinicilor, de la etajul II până la etajul X, inclusiv a ţevilor de canalizare. Ţevile vec