Si elevii romani vor avea cite trei ore de educatie fizica pe saptamina, alaturi de ceilalti elevi europeni. Aceasta a fost hotarirea luata de Parlamentul European pentru ca in urma studiilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii s-a ajuns la concluzia ca sedentarismul afecteaza din ce in ce mai multi copii, care se ingrasa de la virste tot mai mici. Legislatia comunitara va impune ca obligatorii trei ore de educatie fizica pe saptamina.
La noi, sint obligatorii acum doua ore pe saptamina de la clasele I la a VII-a si la clasele a IX-a si a X-a. La clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a este obligatorie doar o ora de educatie fizica pe saptamina.
Pentru a veni in sprijinul elevilor, in toate scolile, la clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a conducerile scolilor au aprobat ca unul dintre optionale sa fie educatia fizica, astfel incit si elevii acestor clase sa aiba macar doua ore de educatie fizica pe saptamina. Pentru a veni in sprijinul elevilor mici, la clasele I - IV educatia fizica se face de doi ani cu profesori de specialitate.
Posibilitatea ca elevii sa aiba trei ore de educatie fizica pe saptamina, ridica insa probleme. Deja numarul total de ore pe saptamina al elevilor este maxim, iar o ora in plus ar insemna scoaterea unei alte ore din programul copiilor. Directorul Liceului "Iorga", prof. Mircea Morosan a spus ca sint unii elevi de liceu care au aproape in fiecare zi sapte ore, in special la clasele cu program intensiv sau bilingv si ca ar trebui sa se umble la numarul de ore, la programele scolare, la manuale si la descentralizare. Pe de alta parte, cresterea numarului de ore ar pune in dificultate infrastructura. La "Iorga", de exemplu, unde exista, din fericire, o sala de sport noua, cresterea numarului de ore ar insemna ca sala de sport sa fie folosita de cite doua clase simultan timp de sapte ore pe zi. Calitatea or