Firma germană care se ocupă de construirea stadionului se confruntă cu o criză de personal. Se caută dulgheri şi fierar-betonişti. Sursa: Codrin Prisecaru
Procesul de ridicare a stadionului care va înlocui defunctul „23 August“ le dă mari emoţii oficialilor Federaţiei Române de Fotbal, instituţie care a depus la UEFA caietul de sarcini pentru a găzdui, în 2011, o finală de cupă europeană în Bucureşti. Forul condus de Mircea Sandu riscă să se facă de râs în faţa federaţiei europene, în cazul în care stadionul nu va fi gata la data stabilită.
Procesul de dărâmare a vechii arene decurge anevoios, în ciuda asigurărilor oferite de constructor (firma Max Bögl), iar termenul de predare „la cheie“ a viitorului stadion (luna mai a anului 2010) pare greu de respectat, în viziunea celor de la „Casa Fotbalului“. Motiv pentru care Ionuţ Lupescu, director general la FRF, a cerut celor care au câştigat licitaţia să dea, la fiecare două luni, raportul asupra lucrărilor. La conferinţa de presă de ieri, „Neamţul“ i-a adresat întrebări inginerului Ştefan Monus, director la Max Bögl, cot la cot cu jurnaliştii!
Oameni aduşi din toată ţara
Angajaţii firmei care a câştigat licitaţia nu se spetesc cu munca. Ieri, la dărâmarea stadionului puneau umărul doar zece persoane. Un excavator se lupta din greu cu mormanele de pământ, în timp ce câţiva gură-cască admirau zbaterea utilajului. Constructorul a recunoscut că se confruntă cu o criză profundă de personal.
„În perioada de vârf, pe şantierul de la stadion vor fi 250-300 de muncitori. Vom face un campus în care să poată locui peste 100 de persoane. Vom căuta forţă de muncă în toată ţara“, a precizat Monus. În timp ce discuta cu reporterul EVZ, Monus a fost abordat de o persoană. „Angajaţi dulgheri? Eu sunt dulgher“, i s-a adresat omul inginerului. „Da, căutăm! În primă fază vrem