» Municipalitatea vrea reglementarea zonei metropolitane prin Legea Capitalei.
» Investitiile primariei la granita cu Ilfovul, intarziate din cauza neintelegerilor cu vecinii.
» Capitala se dezvolta mult spre zonele limitrofe si vor aparea probleme cu PUZ-urile.
Proiectul zonei metropolitane Bucuresti e dezbatut de mai mult de cinci ani, insa autoritatile nu au reusit inca sa-l puna in practica.
La teorie stam bine, avem mai multe variante de proiecte, insa acestea sunt dezbatute la infinit, fara a avea o finalitate.
Ultima idee a edililor este ca proiectul de constituire a zonei metropolitane sa fie reglementat prin Legea Capitalei, un act normativ despre care, la fel, s-a tot discutat, dar nu s-a facut nimic concret.
O noua lege organica
Proiectul referitor la zona metropolitana care a fost realizat la nivelul Primariei Capitalei se afla inca in dezbateri.
"Din punctul nostru de vedere, ar fi bine ca zona metropolitana sa fie reglementata prin lege organica, Legea Capitalei.
Un parteneriat intre Bucuresti si Ilfov se realizeaza mai greu", a declarat Ionut Popa, viceprimar general. Colaborarea dintre autoritatile din Bucuresti si cele din Ilfov, care vor fi incluse in zona metropolitana, nu s-a desfasurat prea bine in ultima veme. Viceprimarul Popa s-a plans ca anumite investitii ale municipalitatii care trebuie realizate la granita cu Ilfovul sunt intarziate din cauza autoritatilor din judetul respectiv.
De exemplu, in cazul pasarelei pe care primaria dorea sa o construiasca in zona Domnesti a fost intarziat proiectul din cauza aprobarilor necesare de la vecinii din Ilfov, care nu s-au miscat prea repede. In afara de problemele legate de dezvoltarea investitiilor, Popa a precizat ca zona metropolitana este necesara pentru a exista o decizie unitara asupra proiectelor de infrastructura.