În zilele noroase, gălăţenii au parte de valori mult peste limita admisă a pulberilor în suspensie Staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în Galaţi au înregistrat
În zilele noroase, gălăţenii au parte de valori mult peste limita admisă a pulberilor în suspensie
Staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în Galaţi au înregistrat în decembrie cantităţi de pulberi duble faţă de limita maximă admisă. De vină au fost norii şi absenţa vântului, factori care au împiedicat ca pulberile în suspensie provenind de la uzina cocso-chimică de la ArcelorMittal să se disperseze.
Staţiile de monitorizare a aerului amplasate în 2007 în Galaţi au intrat în funcţiune la sfârşitul anului, iar în luna decembrie s-au făcut determinări la mai mulţi indicatori, rezultatele monitorizării fiind afişate pe panoul amplasat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.
Acestea au arătat valori peste limitele maxime admisibile. "În decembrie au fost câteva zile când s-au înregistrat valori aproape duble faţă de limita admisibilă la pulberi în suspensie", a declarat directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Mihai Turcu. "Atingerea acestor valori mari ale pulberilor în suspensie a fost motivată de faptul că în această perioadă plafonul atmosferic a fost foarte coborât, umiditatea a fost de aproape 100% şi vântul n-a suflat aproape deloc.
În aceste condiţii, pulberile în suspensie nu s-au mai putut dispersa", a mai spus Mihai Turcu. Dacă limita admisă este de 50 de micrograme pe metru cub, au fost zile noroase, când s-au înregistrat şi 95 de micrograme la staţia industrială de pe bulevardul Dunărea.
ArcelorMittal, 60% mai puţină poluare până în 2014
"În acest moment, noi nu putem interveni, şi asta pentru că una dintre prevederile din autorizaţia integrată de mediu este reducerea poluării prin renovarea cel