Peste 20 de hoteluri îşi deschid anul acesta porţile. Nu numai turiştilor, ci şi unui număr de circa zece mii de angajaţi, de la portari la directori generali. „Remarc destul de des nepotriviri între informaţiile din CV şi realitate, dar şi lipsa de răbdare a tinerilor care vor să ardă cât mai rapid etapele în carieră şi să ajungă în poziţii manageriale“, se plânge Simona Drăgulescu, responsabilă cu comunicarea a lanţului hotelier Continental, de nes
Peste 20 de hoteluri îşi deschid anul acesta porţile. Nu numai turiştilor, ci şi unui număr de circa zece mii de angajaţi, de la portari la directori generali.
„Remarc destul de des nepotriviri între informaţiile din CV şi realitate, dar şi lipsa de răbdare a tinerilor care vor să ardă cât mai rapid etapele în carieră şi să ajungă în poziţii manageriale“, se plânge Simona Drăgulescu, responsabilă cu comunicarea a lanţului hotelier Continental, de neseriozitatea angajaţilor cu care a avut de-a face până acum.
Nemulţumirile de acest tip sunt o constantă printre managerii din companiile româneşti, aflate într-un permanent deficit de personal. Ele devin însă acute în cazul unui plan de recrutare cum este cel al lanţului Continental, care a prevăzut, doar pentru 2008, angajarea a circa o mie de persoane. Grupul reprezintă unul dintre principalii angajatori din turism, urmând să inaugureze nouă hoteluri în acest an. Alte unităţi care au nevoie acută de personal sunt Grand Rin Hotel, cel mai mare hotel din România, şi Radisson SAS, cel mai mare hotel pe segmentul de cinci stele. Potrivit lui Mihai Râjniţă, secretarul general al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), numai aceste două hoteluri trebuie să angajeze minimum 900, respectiv 500 de persoane.
Salariile pentru poziţii cheie, între 1.000 şi 5.000 de euro