Ancheta începută de Procuratură a băgat frica în conducătorii din fotbalul românesc, care declară sumele reale încasate pe fotbaliştii vânduţi. Sursa: Rompres
Batjocorită permanent detrupa care a căpuşat fotbalulromânesc după Revoluţie,ancheta iniţiată de procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie înurmă cu mai bine de doi ani îşi aratădeja roadele într-un mod pe cât deneaşteptat, pe atât de benefic.Semnalele primite de conducătorii dinfotbalul românesc (printre care senumără şi personajele regăsite acumsub titlul generic de „lotul evazioniştilor“), care au fost avertizaţi cămişcările lor sunt monitorizate, aufăcut ca preţul „oficial“ al jucătorilorvânduţi să „explodeze“. După ce, timpde 15 ani, am asistat la tranzacţiiaproape simbolice, din 2006 şi până înprezent suma-record în materie detransferuri a fost doborâtă de patru ori!
Rămaşi fără găina cu ouă de aur
Timp de un deceniu, Dumitru Dragomir(şeful LPF) şi acoliţii săi au justificataceste sume derizorii prin aceea căfotbalul nostru n-are cotă bună. Realitateape care încercau „Corleone“ şiceilalţi s-o ascundă era că în conturilecluburilor intrau doar rămăşiţele rămasedupă ce se umpleau buzunarele impresarilorşi ale conducătorilor. Societăţileerau păgubite cu bună-ştiinţă, pentru camilioanele să ia drumul conturilor unorintermediari şi administratori.
După 2006, odată cu demarareaanchetei DNA, lucrurile s-au schimbatîn fotbalul românesc. Sumele realepentru care sunt vânduţi jucătorii auînceput să se regăsească şi în acteleoficiale. Aşa a luat Rapid pe Daniel Niculae3,2 milioane de euro, iar Steaua -3,3 milioane pe Ogăraru. În aceastăiarnă, pe parcursul a doar câtevasăptămâni, în conturile Rapidului auintrat 3,7 milioane pentru Mazilu.Bistriţa l-a vândut pe Sepsi cu 1,8milioane, în timp ce Dinamo a luat peŞtefan Radu 5,4 milioane.
Ştiind cum au mers lucr