Pieţele de acţiuni nu au reuşit o stabilizare nici în săptămâna recent încheiată, evoluţiile fiind în general haotice, cu variaţii extrem de importante, în special în primele şedinţe de tranzacţionare. Deşi în articolul precedent am afirmat că aveam primele semne de stabilizare, acestea au fost infirmate de volatilitatea chiar mai ridicată din săptămâna încheiată. Scăderile dure din primele trei şedinţe au fost acoperite în totalitate joi şi vineri pe segme
Pieţele de acţiuni nu au reuşit o stabilizare nici în săptămâna recent încheiată, evoluţiile fiind în general haotice, cu variaţii extrem de importante, în special în primele şedinţe de tranzacţionare.
Deşi în articolul precedent am afirmat că aveam primele semne de stabilizare, acestea au fost infirmate de volatilitatea chiar mai ridicată din săptămâna încheiată. Scăderile dure din primele trei şedinţe au fost acoperite în totalitate joi şi vineri pe segmentul societăţilor de investiţii financiare, în vreme ce indicele principal al bursei, BET, a reuşit să acopere aproximativ jumătate din scădere. Pentru întreaga săptămână, BET FI a câştigat 0,3%, în timp ce indicele BET a scăzut cu aproape 4%.
Sectorul bancar este cel care a tras piaţa în jos în această săptămână. Acţiunile BRD au înregistrat o scădere a cursului de 8,5%, iar acţiunile Banca Transilvania au pierdut aproape 7%.
Şi în plan extern am asistat, în aceste şedinţe, la scăderi şi apoi la creşteri importante, chiar şi în pieţele consacrate. Spre exemplu, piaţa de la Hong Kong, după ce a pierdut marţi peste 8 procente, a câştigat în şedinţa următoare peste 10%. Evoluţii similare am avut şi în Europa; spre exemplu, pe piaţa germană, după o scădere de 7% pentru indicele principal DAX în şedinţa de luni, miercuri şi joi creşterile au fost la fel de specta