Prima ediţie a concursul “Bocuse d’Or Europa” (campionat regional de gastronomie) se va desfăşura anul acesta în Norvegia, în perioada 1-2 iulie, la Stavanger. Prima ediţie a concursul “Bocuse d’Or Europa” (campionat regional de gastronomie) se va desfăşura anul acesta în Norvegia, în perioada 1-2 iulie, la Stavanger. Pregătirile deja au început. În competiţie vor intra bucătari-şefi din 20 de state europene. Ei vor avea ca ingrediente principale somonul şi carnea de miel. Câştigătorul locului I va primi 12.000 de euro, cel al locului II – 9.000 de euro, iar locul III – 6.000 de euro. Concursul a fost creat în 1987 de către celebrul bucătar Paul Bocuse, cu denumirea “Bocuse d’Or”, desfăşurându-se o dată la doi ani, la Lyon. (C.D.)
“Îmi era foame!”
Pentru că îi era foame, un băiat de numai 11 ani a recurs la o idee neaşteptată. A comandat telefonic o pizza, aripioare de pui şi baghete cu brânză. Până aici nimic anormal. După ce a primit comada (în valoare de 35 de dolari), băiatul a ameninţat curierul cu o puşcă şi s-a făcut nevăzut. Martorii la incident au ajutat poliţia la prinderea micului infractor. Interesant este că mama lui era convinsă că băiatul s-a aflat în tot acest timp la şcoală. (S.C.)
Cursuri de gastronomie în şcolile britanice
În luna septembrie, o dată cu începerea noului an şcolar, în colegiile engleze, adolescenţii între 11 şi 14 ani vor urma cursuri de gastronomie. Scopul acestora este combaterea obezităţii, care a început să îi caracterizeze pe tineri. Ideea aparţine ministrului Educaţiei, care a propus ca adolescenţii să înveţe să pregătească preparate simple, dar sănătoase, englezeşti sau internaţionale, toate din ingrediente proaspete. În prezent, în Anglia, cursurile de gastronomie sunt obligatorii doar în şcolile primare. (C.D.)
Savurează-mă
Cartea lui Alex Antonioni, “Savurează-mă”, apăr