Începând de ieri, Liceul Constantin Brâncoveanu a devenit a treia instituţie de învăţământ din Braşov care, pe lângă sistemul clasic de învăţare a elevilor, beneficiază şi de un Centru de documentare şi informare. Finanţarea acestuia a fost asigurată de către Primăria Braşov, care a alocat suma de 500 milioane de lei vechi, într-o colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a sponsorizat liceul cu mobilierul necesar. „Bine ar fi ca astfel de proiecte să se deruleze şi în alte unităţi de învăţământ din Braşov şi să fie iniţiative cât mai multe din acest punct de vedere ale celor care gestionează această activitate la nivel şcolar în municipiul Braşov. Feli-cit conducerea liceului Brâncoveanu pentru această reuşită şi o asigur de tot ajutorul meu pentru proiectele viitoare”, a precizat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, prezent la inaugurare.
„Un centru de informare şi documentare înseamnă altceva decât o bibliotecă. Într-o lume a informaţiei şi a cunoaşterii, şcoala nu mai poate rămâne un transmiţător de informaţii. Şcoala trebuie să-l pună pe copil în situaţia de a căuta informaţii şi de a le prelucra şi a transforma informaţia în cunoaştere”, a declarat, la rândul ei Emilia Sinov, director la Casa Corpului Didactic Braşov.
Centrul de informare de la Liceul Constantin Brâncoveanu este alcătuit din mai multe zone în care elevii pot accesa informaţiile sub diverse forme. Astfel, există o zonă de informatică unde se poate accesa Internetul, zona de audio-video şi zona de carte. Centrul de documentare şi informare este destinat să ajute elevii în pregătirea referatelor, a temelor şi, în general, pentru a face activităţi extraşcolare. „Ceea ce inaugurăm noi aici nu este un lucru unic în Braşov. Este al treilea astfel de centru în Braşov după cele deschise la Colegiul Şaguna şi Colegiul Baiulescu. Sper că în scurt timp acest mijloc de infor