Asociatia "Centrul de informare si documentare pentru integrare europeana si dezvoltare durabila" (CID), in asociere cu Consiliul Judetean Braila, a lansat proiectul intitulat "Perfectionare, informare, consultanta", finantat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse in cadrul programului Phare - Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca.
Dupa cum a reliefat managerul de proiect, Simona Basuc, directorul CID, proiectul are ca obiective furnizarea unui program de formare profesionala pentru 60 de manageri (toate nivelurile - management de top, mediu si de linie) din IMM-uri brailene, in vederea perfectionarii abilitatilor manageriale, cu accent pe managementul proiectelor. De asemenea, se are in vedere pregatirea de instrumente utile in vederea informarii permanente a grupului tinta, dar si a altor entitati interesate de managementul proiectelor, precum si asigurarea unui birou care sa ofere consultanta, asistenta si informatii concrete referitoare la politicile nationale si europene de coeziune economica si sociala.
Programul se deruleaza pe parcursul a 60 de ore, cursantii primind in final certificate atestate de ministerele Muncii si Educatiei.
Bugetul total al proiectului se cifreaza la 39.950 de euro, din care 35.415 euro reprezinta contributia autoritatii contractante.
Gabriel Ioan, directorul directiei Strategii din cadrul CJ Braila, a subliniat faptul ca toti cursantii vor fi instruiti in mod gratuit, si
pe linga dobindirea de noi cunostinte, "o firma care va inainta un proiect de finantare, va putea sa creeze un proiect mai matur, va putea sa inainteze o oferta mult mai serioasa din punct de vedere tehnic, in contextul in care va avea in echipa de proiect
personal specializat cu specializare recunoscuta de catre statul roman