Cum majoritatea oamenilor nu au alta sursa de distractie decat plimbarile, mersul la cinematograf si la restaurant, cei care isi deschid un local stiu foarte bine ca au numai de castigat. Daca este bine amplasat si are preturi accesibile, nu exista seara sa nu fie plin de clienti. Desi mergem la restaurant cu anumite asteptari, aproape intotdeauna exista ceva care sa ne strice buna dispozitie. Ospatarii ar putea preintampina aceste mici neajunsuri, insa meseria nu le permite sa dea astfel de sfaturi:
1. "Nu mergeti niciodata la restaurant lunea!"
Daca va bate gandul sa iesiti la restaurant lunea, pentru ca este mai putin aglomerat, ar fi sa va gasiti altceva de facut. In cele mai multe cazuri vi se va servi o mancare preparata din resturile ramase de peste weekend. Bucatarii prepara hrana pe principiul: trebuie sa scapam de ce avem mai vechi.
Si daca totusi vreti sa luati masa la restaurant lunea, mergeti la un local care este in permanenta aglomerat. Exista posibilitatea ca ingredientele sa fie proaspete.
2. "Daca mancati la noi, riscati sa va imbolnaviti!"
Potrivit unor studii facute de americani, 58% dintre salariatii restaurantelor din New York au recunoscut ca merg la serviciu si atunci cand sunt bolnavi. Oameni marturisesc ca nu isi pot lua liber pentru ca si-ar pierde slujba. Din pacate, putini patroni se gandesc la ce riscuri isi supun clientii.
3. "Mancarea noastra are un nume pompos. Nu va luati dupa cum suna!"
Daca ati ales paste cu trufe negre (din Franta), de exemplu, trebuie sa fiti foarte atenti la ce vi se aduce pentru ca riscati sa nu primiti ce ati comandat. Daca nu stiti ce gust au, va puteti orienta dupa pret. Daca va costa prea putin, inseamna ca vi se aduce altceva. Trufele negre nu cresc pe toate drumurile.
4. "Bucatarii nostri sunt maestri la .... gatitul mancarurilor semipreparate!