Nivelul de zgomot depaseste limitele maxime admise in multe puncte din municipiul Braila, iar situatia tinde sa se inrautateasca, deoarece este provocata, in principal, de traficul auto. "Deocamdata, nu sint probleme grave, dar daca se ia in calcul ca numarul autovehiculelor este in continua crestere, putem concluziona ca, in scurt timp, lucrurile se vor agrava, atit din punctul de vedere al zgomotului, cit si al poluarii", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Aurel Banuta, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Braila.
Potrivit masuratorilor efectuate, pe parcursul anului trecut, de specialistii APM, pe strazile de categorie tehnica IV, cu latimea de 3 metri, se depaseste cu pina la 13,8% limita maxima atinsa. La aceasta categorie, cele mai mari probleme apar pe Str. Rubinelor. Acolo se afla Universitatea "Constantin Brincoveanu", iar numarul autoturismelor care tranziteaza zona este mult prea mare, pentru o strada de asemenea latime.
La categoria tehnica III, ce incadreaza strazile cu latimea de 7 m, depasiri semnificative, de pina la 8,6% peste limita, se inregistreaza la intersectia strazii Comuna din Paris cu Sos. Focsani. Categoria tehnica II, cu strazi largi de pina la 14 m, are un punct nevralgic pe bulevardul Dorobantilor, la intersectia cu Str. 1 Decembrie 1918, unde este traficul cel mai intens din municipiu.
Nici zonele de tratament medical, care au un regim deosebit, cu limite maxime admise mult mai mici decit restul municipiului, nu sint ferite de zgomot. Cel mai afectat este spitalul "Sf. Spiridon", pe latura dinspre Str. Pietatii, unde se inregistreaza depasiri de pina la 60,2%, deoarece pe strada respectiva circula un numar mare de autoturisme, dar si mijloace de transport in comun. Zona rezidentiala cea mai afectata de sunete puternice este, potrivit specialistilor APM, cea formata din b