Activitatea grupului parlamentar de Braila in sesiunea septembrie - decembrie 2007, isi pastreaza in linii mari coloratura de mediocritate in comparatie cu celelalte 41 de circumscriptii. In mod consecvent, Braila se situeaza, cu mici exceptii, in a doua jumatate a clasamentului national. Un nou studiu efectuat de Institutul de Politici Publice (IPP) Bucuresti demonstreaza ca alesii brailenilor nu au excelat la niciunul dintre criteriile monitorizate, dar concluziile au cimentat ideea ca PSD-istul Alin Teodorescu a tras serios mita de coada prin Parlament: nu a facut nici o declaratie politica si nici nu a avut intrebari si interpelari de adresat Guvernului sau autoritatilor publice. Daca in monitorizarea precedenta, care a vizat sesiunea februarie - iunie 2007, alaturi de Teodorescu se aflau cu performante similare Mihai Tudose de la PSD si Daniela Buruiana - PRM, acum, in cazul celor doi mentionati mai sus se poate sesiza o usoara imbunatatire. Cu toate acestea, Teodorescu, Tudose si Buruiana au inregistrat cele mai mici punctaje pentru indicatorii luati in calcul: prezenta la vot, numarul de proiecte legislative initiate, numar de intrebari/interpelari formulate sau numarul de declaratii politice.
La capitolul "Asa DA", in fruntea clasamentului se mentine independentul Gabriel Sandu, care a avut cele mai multe initiative legislative si a fost primul dintre colegii de echipa parlamentara cind a fost vorba de prezenta la vot sau sa faca declaratii politice.
Alin Teodorescu nu prea a dat pe la sedintele din plen...
Primul indicator folosit de IPP este prezenta la vot a deputatilor si a
senatorilor. In functie de acest indicator, intr-un top al circumscriptiilor, Braila se situeaza pe locul 33 din 42, cu un procent 47,07 puncte, fata de 83,31% cit are prima clasata, circumscriptia Covasna. De remarcat