Una dintre cele mai mari banci din sistemul rusesc, Alfa Bank, promite investitorilor, de orice natura, profituri de circa 30% la sfarsitul acestui an. Vedetele sunt bursa si piata imobiliara. Bursa a crescut consecutiv in ultimii trei ani cu circa 70%, i
Incepand cu mijlocul anilor '80 investitorii americani s-au orientat rapid spre imobiliare, in special spre California si Florida, aruncand in aer pietele imobiliare din regiune. Socul crizei creditelor neperformante din SUA, care si-a extins suflul si asupra Europei, nu a atins insa aproape deloc Rusia, care detine o piata imobiliara care si-ar putea castiga in curand supranumele de "continentul Florida".
Chiria perceputa pentru un metru patrat intr-un birou clasa A din Moscova a crescut, intr-un singur an, de la circa 830 de dolari pe an la 1.200 de dolari, in timp ce anul trecut piata de office a crescut, estimativ, cu aproape 1,5 mi?lioane de metri patrati, in birouri de clasa A si B, conform unui studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Mai mult decat atat, gradul de neocupare era la sfarsitul anului trecut de 1% in birourile de clasa A si de 4% in birourile de clasa B, conform analistilor Colliers.
In acelasi timp insa, piata rezidentiala, in special in zonele centrale din Moscova, da semne de oboseala, unii analisti locali sugerand ca dupa cresteri de 200% si chiar 300% in ultimii trei ani, varful a fost atins anul trecut, fiind totusi loc in continuare de o crestere de circa 30%-40%, in functie de locatie si de facilitati.
Vedeta incontestabila a Rusiei este insa piata imobiliara comerciala. Rusia este pamantul fagaduintei pentru investitori, oferind o sete si o putere de cumparare in crestere si nu mai putin de 13 orase cu peste un milion de locuitori.
Daca, in general, dezvoltatorii de malluri calculeaza ca au nevoie de o populati