„Am ajuns la limita înţelegerii şi răbdării. Suntem hotărâţi să spunem stop”, a tunat ieri Dragoş Frumosu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară. Peste câteva zile va fi înregistrat oficial conflictul de muncă la nivelul ramurii, iar peste câteva săptămâni vor începe grevele la diferite societăţi de procesare a alimentelor, a avertizat el.
Scandalul a pornit de la o negociere care părea să se finalizeze cu succes. Frumosu povesteşte că structura patronală din industria alimentară, Romalimenta, le-a propus sindicaliştilor un salariu minim la nivelul ramurii de 550 de lei, un pic mai mare decât minimul naţional. Sindicaliştii au acceptat-o, au semnat cu liderii patronali un proces-verbal al negocierii şi l-au lăsat patronilor să-l dactilografieze. Varianta „curată”, la propriu, a fost însă diferită de ciornă, iar liderii Romalimenta nu au mai fost dispuşi să ofere 550 de lei. (C.N)
„Am ajuns la limita înţelegerii şi răbdării. Suntem hotărâţi să spunem stop”, a tunat ieri Dragoş Frumosu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară. Peste câteva zile va fi înregistrat oficial conflictul de muncă la nivelul ramurii, iar peste câteva săptămâni vor începe grevele la diferite societăţi de procesare a alimentelor, a avertizat el.
Scandalul a pornit de la o negociere care părea să se finalizeze cu succes. Frumosu povesteşte că structura patronală din industria alimentară, Romalimenta, le-a propus sindicaliştilor un salariu minim la nivelul ramurii de 550 de lei, un pic mai mare decât minimul naţional. Sindicaliştii au acceptat-o, au semnat cu liderii patronali un proces-verbal al negocierii şi l-au lăsat patronilor să-l dactilografieze. Varianta „curată”, la propriu, a fost însă diferită de ciornă, iar liderii Romalimenta nu au mai fost dispuşi să ofere 550 de lei. (C.N)