Ultimele aventuri ale lui Asterix şi Obelix vin la pachet, de azi, cu o colecţie de vedete, printre care şi fostul mare fotbalist Zinédine Zidane.
1 /.
Celei de-a treia ecranizări din seria celebrelor benzi desenate, „Asterix la Jocurile Olimpice“, i s-au „pus în cârcă“ o sumedenie de superlative: e cel mai scump film francez realizat vreodată, cu un buget-record de 78 de milioane de euro, are cel mai generos casting în VIP-uri şi va avea parte de o lansare grandioasă în acest weekend, în peste 5.000 de săli din Europa. Superproducţia regizată de Frédéric Forestier şi Thomas Langmann (fiul cineastului Claude Berri) va avea premiera astăzi şi în România, cu sprijinul Orange, la cinematografele Hollywood Multiplex, Cityplex, Movieplex şi Cinema City din Timişoara şi Iaşi.
Ave Alain Delon!
Scenariul filmului e inspirat de al 12-lea album al seriei de benzi desenate create de René Goscinny şi Albert Uderzo, publicat în 1968, în care Asterix şi Obelix ajung la Jocurile Olimpice greceşti, pe fondul unei poveşti de dragoste între Alafolix (Stéphane Rousseau) şi prinţesa Irina a Greciei (Vanessa Hessler). Celebra poţiune magică serveşte drept metaforă pentru dopaj, iar filmul e înţesat de aluzii la „stimulii“ de performanţă din sportul modern. Lansarea lui pe ecrane coincide, nu întâmplător, cu anul Jocurilor Olimpice de la Beijing, din august.
Dacă Gérard Depardieu îşi lipeşte din nou mustaţa lui Obelix, vechiul interpret al lui Asterix, Christian Clavier, lipseşte de la apel, rolul fiindu-i atribuit tânărului Clovis Cornillac. Un Cezar narcisist („Ave mie!“), paranoic, dar fermecător, întruchipează Alain Delon (72 de ani), pe care fiul său şi veşnicul adversar din film, Brutus (Benoît Poelvoorde), se pare că nu l-a înghiţit nici pe platouri. În permanentă tentativă (eşuată) de a scurta zilele tatălui său, Brutus e una