Armata rusă apreciază că arma informaţională „nu presupune cheltuieli prea mari”, dar este extrem de eficientă
Ruşii s-au inspirat de la americani, care au declanşat războiul din Irak folosind tocmai „arma informaţională”
Rusia a intrat în epoca Internetului, sau cel puţin aşa lasă să se înţeleagă. Autorităţile de la Moscova au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor apela de-acum încolo la „arma informaţională”, pentru că au învăţat, de la SUA, că pot „să cucerească teritorii cu vorbe frumoase”, relatează cotidianul rusesc Komsomolskaia Pravda, citat de Rompres.
Strategii ruşi habar nu aveau însă că „arma informaţională” a fost deja pusă în practică, şi încă de unul dintre ei. Candidatul prezidenţial şi mai mult ca sigur viitorul lider-marionetă de la Kremlin, Dmitri Medvedev, le-a luat-o înainte tuturor, şi şi-a lansat, cu câteva zile înainte, site-ul de campanie.
STRATEGIE MILITARĂ
Situaţia de pe frontul informaţional rusesc a fost abordată în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, de către şeful adjunct al Statutului Major al armatei ruse, Aleksei Burutin, care a declarat că forţele militare ruse au „trecut la elaborarea unor concepte, elemente şi metode pentru operaţiuni informaţionale”.
Burutin a subliniat că, în pofida faptului că toate aceste mijloace „nu presupun cheltuieli prea mari”, ele sunt extrem de eficiente. În zilele noastre, puterea şi influenţa pe plan internaţional nu se mai asigură prin trimiterea armatei peste mări şi ţări sau cu ajutorul atacurilor cu rachete asupra unor ţări situate la mare distanţă.
În prezent, este suficient ca în momentul potrivit să „bombardezi” cu informaţiile necesare auditoriul dintr-un stat, pentru a-ţi impune interesele, consideră Komsomolskaia Pravda, dând drept exemplu „revoluţiile portocalii” din ultimii ani din spaţiul postsovietic, inimaginabile în a