STUDII ● Fructele, legumele şi laptele eco conţin cu 40%-60% mai mulţi antioxidanţi
Alimentele ecologice sunt mai bogate în substanţe utile organismului decât cele convenţionale, potrivit studiilor făcute de cercetătorii europeni şi americani. Atenţie însă! Foarte importante sunt şi dieta şi modul de viaţă ale celui care le consumă.
● Produsul zilei - Ouă de la găini nestresate
STUDII ● Fructele, legumele şi laptele eco conţin cu 40%-60% mai mulţi antioxidanţi
Alimentele ecologice sunt mai bogate în substanţe utile organismului decât cele convenţionale, potrivit studiilor făcute de cercetătorii europeni şi americani. Atenţie însă! Foarte importante sunt şi dieta şi modul de viaţă ale celui care le consumă.
Un aliment ecologic este un produs obţinut într-un sistem agro-alimentar în care nu se utilizează îngrăşăminte chimice de sinteză, pesticide, organisme modificate genetic, hormoni sau antibiotice. De asemenea, la procesare nu se utilizează E-uri sau aditivi chimici de sinteză. În cadrul acestui sistem, care este unul bine reglementat, cu reguli şi tehnologii stricte, rezultă alimente mai sănătoase.
Marele avantaj al alimentelor ecologice, comparativ cu cele convenţionale, îl constituie absenţa pesticidelor. Potrivit informaţiilor publicate în broşura "Produsele agroalimentare ecologice, un beneficiu pentru consumatori", editată de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, studii realizate de diverşi cercetători străini au scos la iveală că, în general, concentraţia reziduurilor chimice din urina unor copii hrăniţi cu alimente conven-ţionale este de circa nouă ori mai mare decât în urina copiilor hrăniţi organic.
STUDII. Însă cele mai recente cercetări în domeniu au dovedit şi alte avantaje ale consumului de produse bio. Un amplu proiect de cerceta