Obiceiul tradiţional al Fârşangului va avea loc şi în acest an. Manifestarea, tradiţională comunităţii maghiare din Ţara Bârsei, va fi celebrată duminică, de la ora 10.00, la Ormeniş. Fârşangul este de fapt un carnaval ce parodiază nunta şi logodna. Participanţii poartă diferite măşti, animaliere sau umane. La pregătiri participă şi fetele din sat, care-i ajută pe feciori la confecţionarea măştilor şi la împodobirea animalelor şi a carului alegoric care conduce alaiul pe uliţele satului.
Zarva asurzitoare pe care o produce alaiul are rostul de a alunga tot ceea ce înseamnă răutate, necurăţenie, a infertilităţii, a întunericului şi chiar anotimpul rece asimilat morţii temporare a naturii. Sătenii adunaţi la porţile caselor cinstesc alaiul cu gogoşi, sume de bani, pălincă şi ouă nefierte. Totul este în exces: băutura şi zgomotele pentru alungarea duhurilor rele şi pentru intrarea în noul ciclu temporal – postul. Obiceiul se încheie cu Balul Fărşangului. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov şi Primăria Comunei Ormeniş. Obiceiul tradiţional al Fârşangului va avea loc şi în acest an. Manifestarea, tradiţională comunităţii maghiare din Ţara Bârsei, va fi celebrată duminică, de la ora 10.00, la Ormeniş. Fârşangul este de fapt un carnaval ce parodiază nunta şi logodna. Participanţii poartă diferite măşti, animaliere sau umane. La pregătiri participă şi fetele din sat, care-i ajută pe feciori la confecţionarea măştilor şi la împodobirea animalelor şi a carului alegoric care conduce alaiul pe uliţele satului.
Zarva asurzitoare pe care o produce alaiul are rostul de a alunga tot ceea ce înseamnă răutate, necurăţenie, a infertilităţii, a întunericului şi chiar anotimpul rece asimilat morţii temporare a naturii. Sătenii adunaţi la porţile caselor cinstesc alaiul cu gog