În ciuda unei cariere de succes în domeniul afacerilor şi a unor repetate acţiuni de imagine, Dan Voiculescu rămâne unul dintre cei mai antipatizaţi politicieni din România.
Voiculescu a reuşit, în interval de numai câteva zile, să provoace două scandaluri imense. Unul legat de desfăş urarea controversată a congresului PC, în care a impus-o pe Daniela Popa în fruntea partidului. Al doilea: desfiinţarea CNSAS, după ce Curtea Constituţională a decis că legea de funcţionare a acestei instituţii nu corespunde Legiii Fundamentale.
Cele două momente nu sunt legate atât prin desfăşurarea în timp (contestaţ ia la CNSAS fusese depusă de mai multă vreme), cât prin mentalitatea din spatele lor: aceea că oamenii fostului regim sunt mai presus de regulile societăţii, iar dacă, totuşi, prin aplicarea exactă a acestora pierd, trebuie schimbate regulile.
Politician cu minus la imagine
Chiar dacă desfiinţarea unei instituţ ii din motive de imagine personală este o acţiune fără precedent, pentru Dan Voiculescu propria imagine a constituit o permanentă preocupare. A simţit puterea media şi a intrat în domeniu, lansând Antena 1 şi „Jurnalul Naţional“.
Pe de altă parte, Voiculescu a ţinut să intre şi în politică. În ciuda succesului produselor sale media şi în ciuda efortului depus de trust în favoarea imaginii sale, succesul în politică l-a ocolit. În 1996, Uniunea Naţională de Centru pe care Voiculescu a format-o împreună cu PDAR a obţinut în jur de 1% la alegerile parlamentare.
Scandalul „Felix“
Partidul său nu a intrat în parlament decât pe listele PSD, în 2000 şi în 2004, fiind ales de fiecare dată de social-democraţi ca patron media şi nu ca şef de partid. Cu toate că PSD l-a introdus de două ori în parlament, Dan Voiculescu nu a ezitat în 2004 să sară în barca Alianţei D.A. pentru a fi la pu