Delicioasele produse culinare se serbează în acest weekend la Prejmer, judeţul Braşov Carnavalul se organizează înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii
Delicioasele produse culinare se serbează în acest weekend la Prejmer, judeţul Braşov
Carnavalul se organizează înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice fiind un bun prilej pentru reunirea comunităţii, un moment de bucurie, dans şi voie bună. Ritualul are rădăcini adânci în lumea satului săsesc, simbolizând triumful luminii asupra întunericului, prevestirea soarelui primăverii şi alungarea iernii.
În limba germană, carnavalul poartă denumirea Fasching şi este un obicei săsesc care a fost păstrat în această zonă geografică. Tinerii din localitate se implică la fiecare ediţie, iar turiştii nu ezită să dea un tur la un asemenea eveniment.
Înainte de carnaval, tinerii încep să îşi pregătească măştile pentru a doua zi într-o atmosferă tradiţională cu cântece şi dansuri populare germane. Cete de tineri colindă călare în dimineaţa evenimentului, împreună cu acordeonişti, toboşari şi trompetişti mascaţi.
Din alai nu lipseşte o căruţă cu soba în care se pregătesc clătitele pe care tinerii le oferă localnicilor, primind în schimb făină, zahăr, ouă, vin sau bani. Din aceste provizii adunate, tinerii vor prepara gogoşi care vor fi servite la Balul Mascat.
Astăzi, la Sala Cetăţii Prejmer, la ora 17.30, va avea loc deschiderea expoziţiei "Masca, simbol tradiţional şi contemporan". După ora 19.00, va fi un program interactiv de dansuri şi cântece germane. Mâine, între orele 11.00 şi 17.00, din faţa Cetăţii va pleca Caravana Clătitelor. Puţin după miezul zilei, pensiunile din Braşov se vor întrece în concursul gastronomic "Clătita-surpriză". După ora 19.00, la Sala Cetăţii vor avea loc paradele măştilor şi decernarea ti