Astăzi, începând cu ora 12.00, prichindeii vor avea cea de-a cincea întâlnire la Muzeul de Geologie Evenimentul face parte din programul "Laboratorul Timpului Geologic", în care copii cu
Astăzi, începând cu ora 12.00, prichindeii vor avea cea de-a cincea întâlnire la Muzeul de Geologie
Evenimentul face parte din programul "Laboratorul Timpului Geologic", în care copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani vor afla istoria vieţii pe Terra, într-un stil de joacă, pus sub forma unei călătorii fantastice în trecut. Cei mici vor căpăta astfel cunoştinţe legate de primele animale şi plante care au populat Terra, precum şi rolul pe care l-au jucat acestea în evoluţia Pământului.
Tema întâlnirii de astăzi este "Tranziţia de la viaţa marină la cea de uscat", în care copiii vor fi informaţi despre o altă perioadă geologică, Silurianul.
Această eră a durat 20 milioane de ani şi era foarte importantă din punctul de vedere al apariţiei primelor plante de uscat de dimensiuni mici. În aceeaşi perioadă au apărut şi primele animale terestre, miriapodele. În ceea ce priveşte apele mărilor, aici se produc unele schimbări şi vor apărea primii peşti cu schelet osos.
"Laboratorul Timpului Geologic" reprezintă un modul al Programului Era Dinozaurilor, derulat de către Muzeul Naţional de Geologie din toamna anului 2006.
Subiectele din fiecare sâmbătă vor să îmbine teoriile ştiinţifice cu activitatea practică, astfel încât copiii să acumuleze mai uşor informaţiile. Cei mici vor putea găsi răspuns la multe dintre întrebările pe care şi le pun referitor la natura înconjurătoare. Pentru a participa la acest program, care se desfăşoară în prima sâmbătă din fiecare lună, părinţii vor trebui să înscrie copilul din timp la numărul de telefon 212.89.52. Accesul se face pe baza unui bilet de 3 lei.
Origami se învaţă la Antipa
"Vecinul" Muzeului Na