Există afecţiuni specifice bărbaţilor şi boli de care suferă mai mult femeile, iar alimentaţia joacă un rol-cheie în prevenirea lor. Fasolea combate cancerul la sân, iar stridiile pe cel de prostată.
Sfaturile nutriţioniştilor vă pot ajuta să preveniţi cele mai comune boli feminine şi masculine, de aceea am decis să vă prezentăm o listă cu alimentele care fac bine femeilor şi alta cu produse care îi ajută mai mult pe bărbaţi.
Produse recomandatefemeilor
> Iaurturi sărace în grăsimi
Noi studii arată că iaurturile scad riscul apariţiei cancerului la sân. Mai mult, luptă împotriva afecţiunilor digestive, precum şi împotriva sindromului de colon iritabil. „Este recunoscut că aceste probleme le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi“, spune nutriţionistul Elizabeth Somer, citat de publicaţia on-line WebMd.com. Alte afecţiuni pe care femeile ar putea să le evite prin consumul de iaurt sunt infecţiile vaginale, ulcerul la stomac şi osteoporoza. Un iaurt conţine aproximativ 448 de miligrame de calciu, un mineral de care toate femeile au nevoie odată cu înaintarea în vârstă.
> Fasolea
Săracă în grăsimi, fasolea este o sursă bună de proteine şi fibre şi poate proteja de bolile inimii, precum şi de cancerul la sân. „Conţine inhibitori de protează, substanţe care previn cancerul la sân şi care împiedică răspândirea celulelor bolnave“, susţine nutriţionistul Susan Krause.
Fasolea poate fi inclusiv un stabilizator al hormonilor feminini. „Este printre cele mai sănătoase alimente pe care o femeie le poate mânca, alături de mazăre, linte şi arahide“, mai spune Krause. Potrivit specialiştilor, fasolea ajută în combaterea sindromului premenstrual şi face mai uşor de suportat simptomele menopauzei.
> Roşiile
Şi roşiile combat cancerul la sân, datorită unui nutrien