Deschisă pe 1 septembrie anul trecut, expoziţia „Titanic: The Artifact Exhibition“ mai poate fi văzută la Budapesta până marţi. Din 1991, povestea Titanicului a atras 16 milioane de vizitatori. Sursa: NorthFoto
1 /.
La intrare, primeşti untichet conţinând numeleunei persoane care a fostprezentă pe Titanic. Pe măsurăce vizitezi sălile, te identifici fărăsă vrei cu persoana al căreidestin l-ai preluat, până când,ajuns la capătul turului, veicerceta furibund lista pasagerilorde pe Titanic pentru a vedeadacă ai fi supravieţuit sau nu.
Un joc subtil şi captivant,care te transpune înapoi în timp,şi la finalul căruia nu ai cum săpierzi: soarta care ţi-ar fi putut fihărăzită a trăit-o, oricum, altcineva.
Incursiune în trecut
Colecţia „Titanic: the ArtifactExhibition“ reuneşte 5.500de obiecte recuperate de pecelebrul vas, scufundat la 3.800de metri adâncime în nordulAtlanticului.
Obiectele sunt expuse astfelîncât să spună cât mai binepovestea celui mai celebru vapordin lume, iar decorurile reconstituierealist şantierul Harlandand Wolff, unde a fost construitTitanicul, portul din care vasul apornit în primul său voiaj, cudocurile pline de mărfuri,saloanele grandioase, cabinelepasagerilor şi ale echipajului,puntea superioară de pe careoricine simţea că putea săcucerească lumea, chiar şiaisbergul care i-a venit de haccelui mai grandios vapor din câteau existat vreodată.
Poţi vedea schiţele după carea fost construit Titanicul,telegraful de la care a fost emismesajul SOS, busola şi compasuldin cabina echipajului, butoniiuniformelor, lampa de direcţie avaporului, un clopot, o bancă depe punte, piese de veselă, ojachetă de steward, hărţi, dar şidiverse obiecte ale pasagerilor:un aparat de ras, un pămătuf, opoşetă, o pereche de ochelari,diverse bijuterii, ceasuripreţioase sau modeste, o pipă, osticlă de ş