Uniunea Europeana a investit circa 200.000 de euro, in ultimii trei ani, pentru cursuri de informatica in Dragasani, oras recunoscut drept adapost pentru sute de persoane care se ocupa cu fraudele informatice.
Potrivit cotidianului britanic „Sunday Times“, sute de localnici s-au imbogatit prin metoda intitulata „cea de-a doua sansa pentru licitatie“, contactand un membru al site-ului eBay care a pierdut licitatia, si oferindu-i aceleasi obiecte, la preturi mai mici, dar in afara regulilor site-ului. Alte fraude includ patrunderea ilegala in conturile eBay si furtul de identitate, pentru a face oferte false.
Seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Valcea, Marius Dascalu, spune ca la Parchet si la politie sunt inregistrate sute de astfel de dosare, dar putini dintre faptasi ajung efectiv in instanta. Asta deoarece legea romaneasca prevede in mod expres existenta reclamatiilor originale din partea victimelor, iar multi dintre strainii inselati nu se mai complica sa se constituie parti vatamate intr-un proces in Romania.
Numarul mare de infractiuni in zona are drept explicatie si faptul ca in fostul oras industrial, devenit de cativa ani unul viticol, nu se gasesc decat foarte rar locuri de munca.
EvZ Uniunea Europeana a investit circa 200.000 de euro, in ultimii trei ani, pentru cursuri de informatica in Dragasani, oras recunoscut drept adapost pentru sute de persoane care se ocupa cu fraudele informatice.
Potrivit cotidianului britanic „Sunday Times“, sute de localnici s-au imbogatit prin metoda intitulata „cea de-a doua sansa pentru licitatie“, contactand un membru al site-ului eBay care a pierdut licitatia, si oferindu-i aceleasi obiecte, la preturi mai mici, dar in afara regulilor site-ului. Alte fraude includ patrunderea ilegala in conturile eBay si furtul de identitate, pentr