Cand merg la medic pentru operatii estetice, oamenii viseaza ca viata li se va schimba radical. Dupa ani in care nu s-au putut obisnui cu felul in care arata, isi inchipuie ca o data ce isi corecteaza chirugical micile defecte, vor incepe o viata noua si vor fi perceputi altfel de cei din jur. Dupa operatie, multi dintre ei au surprize de cele mai multe ori neplacute. Ce ar trebui sa le spuna medicii inainte de interventie, aflat din articol.
1. "Sigur ca pot da ceasul inapoi, insa o sa inceapa sa bata din nou!"
Doar pentru ca dati o gramada de bani sa va dispara ridurile, nu inseamna ca nu or sa mai apara niciodata. Chiar si cea mai reusita operatie va avea nevoie de cateva retusuri dupa o perioada de timp. Orice operatie estetica are o durata medie de viata. De exemplu, implanturile mamare trebuie inlocuite o data la 10 sau 20 de ani, in functie de pacienta. In SUA, an de an, isi fac pun silicoane 300 de mii de femei, in timp ce 25 de mii merg sa si le inlocuiasca.
2. "Mai bine treceti intai pe la psihiatru."
Atat femeile, cat si barbatii care trec sufera o astfel de interventii chirurgicale au toate sansele sa se confrunte cu probleme psihice. Multe studii facute la mijlocul anilor 90, arata ca femeile care aleg sa faca implanturi mamare sunt de doua sau de trei ori mai predispuse sa se sinucida. Altele arat ca 20% din pacientii care au suferit asemenea interventii se opresc apoi la pshihiatrie. Unii au ajuns sa nu mai iasa din casa pentru ca erau obsedati de modul in care aratau. Multi dintre cei care fac asemenea operatii spera ca apoi viata lor sa se schimbe la 180 de grade, iar cand isi dau seama ca nu se intampla nimic, isi fac rau singuri.
3. "Efecte pe termen lung? Nici vorba."
Cum si in randul chirugilor esteticienti concurenta a devenit in ce in ce mai acerba, multi se lauda ca folosesc tehnologie de ulti