Ocupată tot timpul cu alinarea suferinţelor bolnavilor, conf. dr Olga Simionescu a găsit răgazul să scrie şi cărţi, “Atlas de boli dermato-venerice”, cucerind premii de la Academia Română, Academia de Ştiinţe Medicale şi de la Colegiul Medicilor. “Pielea «vorbeşte», dacă o înţelegi”
Ocupată tot timpul cu alinarea suferinţelor bolnavilor, conf. dr Olga Simionescu a găsit răgazul să scrie şi cărţi, “Atlas de boli dermato-venerice”, cucerind premii de la Academia Română, Academia de Ştiinţe Medicale şi de la Colegiul Medicilor. Astăzi împlineşte 38 de ani.
“Toate realizările mele de până acum se datorează norocului de a avea în spate încă din copilărie suportul puternic, material şi spiritual al familiei şi de a fi dirijată competent. Tot parcursul meu şcolar anterior mergea cam în aceeaşi direcţie, iar termenul de «tocilară» cu care eram gratulată m-a lăsat totdeauna indiferentă. Apoi, norocul de a întâlni oameni generoşi care să mă înţeleagă şi să mă ajute, norocul de a întâlni cazuri clinice de excepţie, norocul de a prinde o schimbare de sistem la vârsta de 19 ani. Primii 19 ani de comunism mă fac să percep altfel viaţa acum, la 38.
Lupta mea împotriva cancerului de piele a început iniţial în baza unor relaţii interpersonale cu oameni cu care aveam o colaborare medicală şi care s-au dovedit da cappo al fine nu doar medici reputaţi, ci şi oameni de caracter. Nu e puţin, când eşti foarte ocupat, să găseşti resurse să faci şi altceva, fără vreo satisfacţie materială. Aspectul acesta, care pare discret suicidar într-o societate de consum, nu prevalează în faţa pasiunii.
Când eram copil visam să fiu psihiatru. Mi-am dorit enorm să devin medic, aveam naivitatea să cred că voi vindeca bolile psihice stând de vorbă cu pacienţii mei. Soţului meu îi datorez această schimbare, el a considerat că dermatologia mi se potriveşte