» Constatarea apartine Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis ieri ca exista greseli ale magistratilor, dar nu destule pentru a intruni elementele unei abateri disciplinare.
» Retrocedarea Hotelului Lido a fost oprita pe moment de anumite abateri ale instantei supreme. Astazi va avea loc un nou termen.
» Inspectia Civila a CSM a incalcat procedura in solutionarea plangerilor facute atat de familia Angelescu, cat si de fratii Paunescu, evitand Comisia de Disciplina.
Dupa 14 ani de procese, dosarul lido s-a poticnit prin incalcarea procedurilor, atat la Curtea Suprema de Justitie, actuala Inalta Curte de Casatie si Justitie, cat si la Consiliul Superior al Magistraturii.
Tavalugul abaterilor procedurale a inceput din martie 2007, luna in care familiile Angelescu Monteoru si Ghika au castigat procesul de revendicare a Hotelului Lido in defavoarea fratilor Paunescu, prin hotarare definitiva si irevocabila a Curtii Supreme de Justitie. Familia Paunescu a mai avut o cale de atac: contestatia in anulare, dar pana a se ajunge acolo a solicitat suspendarea executarii sentintei definitive si s-a oferit sa plateasca o cautiune pana la definitivarea cauzei. De toate aceste aspecte s-a ocupat un singur judecator, respectiv Ioan Ionescu, care a acceptat o cautiune mai mica decat prevede legea, respectiv a coborat stacheta de la cateva milioane de euro la 700 de euro. Legea prevede un cuantum de 10% din valoarea bunului, iar in cazul de fata vorbim de un imobil evaluat la 50 de milioane de euro. In afara de aceasta mica abatere, Ionescu, deconspirat, la solicitarea Romaniei libere, ca a facut politie politica, a acceptat contestatia in anulare pe aceleasi motive care au fost judecate deja. Urmatorul aspect a privit repartizarea dosarului fara a se apela la metoda aleatorie, adica prin computer. Mai precis, judecatorul Ioan Io