În ultimii trei ani, numărul pensiunilor din zonă a crescut de la 6 la 40, iar concurenţa acerbă i-a determinat pe proprietari să practice preţuri cu 35% mai mici. Sursa: Dragoş Popescu
În ultimii doi-trei ani, afacerile din turism par să se fi concentrat din ce în ce mai mult în partea de sud a judeţului Sibiu, unde Transfăgă- răşanul şi zona Bâlea Lac atrag din ce în ce mai mulţi turişti, dar şi investitori. Astfel, dacă în urmă cu trei ani, turiştii aveau la dispoziţie doar oferta cabanelor de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în prezent în jur de 40 de pensiuni se întrec în tot felul de oferte pentru a-şi atrage clienţii.
Internet şi mic dejun inclus
Pe lângă cele aproape 40 de pensiuni şi cabane ridicate de-a lungul Transfăgărăşanului, alte 20 se află în construcţie. Motiv pentru care proprietarii au fost nevoiţi să pună la punct tot felul de strategii de marketing pentru a se asigura că afacerile merg bine.
Spre exemplu, vechile cabane din zona Bâlea Lac oferă condiţii de cazare moderne, la preţuri cu 30- 35% mai mici decât în urmă cu doi ani. „Personal, văd de la o săptă- mână la alta cum se dezvoltă turismul şi, chiar dacă concurenţa este mai acerbă, toţi avem de câştigat. Dacă ofertele pentru turişti sunt de calitate, atunci avem mai mulţi clienţi, iar promovarea regiunii Transfăgărăşanului creşte“, consideră Marius Olariu, managerul Vilei Paltinul, cea mai veche unitate de cazare de la Bâlea Lac.
În plus, turiştii au la dispoziţie internet în fiecare cameră, micul dejun este inclus în preţul unei nopţi de cazare, iar pachetele turistice includ şi drumeţii, zboruri cu parapanta, plimbări cu ATV-uri şi snowmobile sau paintball prin zăpadă.
De trei ori mai multe pensiuni
Potrivit reprezentanţilor Asociaţ iei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Sibiu, zona Bâ