(Raspuns pentru MARIA - Lugoj, F. AS nr. 782)
Originea oricarei maladii trebuie cautata prin greselile pe care le comitem in stilul nostru de trai. Organismul asimileaza si stocheaza progresiv diferite cantitati si categorii de substante toxice pe care sangele, trecand prin rinichi si prin filtrul renal, le elimina in urina. De asemenea, frigul, efortul fizic, alimentatia necorespunzatoare determina acest sindrom nefrotic. In primul rand, apa potabila este incarcata de impuritati si clor. Va recomand sa cautati un izvor de unde sa luati apa pura. Sau o fantana, sau apa plata. Cantitatea de ceaiuri, supe, sa fie impreuna de 2 l pe zi. Regimul alimentar este foarte important. Ciorbe din toate zarzavaturile de sezon, pilaf, cartofi fierti sau copti, branza de vaci 100 g pe zi, salata de sfecla, de ardei copti, mamaliga, paine usor flambata, compoturi, 1 ou fiert moale o data pe saptamana. Pentru dezintoxicare, incepeti cu ceai de urzici o saptamana, 1 l pe zi inainte de masa. Urzica (Urtica dioica) are cel mai pronuntat efect depurativ. Dupa o saptamana faceti un ceai din galbenele (Calendula Officinalis), teci de fasole (Phaseolus communis), coada-calului (Equisetum Arvense), feciorica (Hemiaria Glaba), frunze de strugurii-ursului (Arctosta Phylos Uva-ursi), frunze de mesteacan (Betula Verrucoasa), matase de porumb (Zea Mays) - o lingura din acest amestec de plante la 300 ml apa, infuzie. La aceste afectiuni ale dvs. participa si ficatul, pancreasul si splina. Pentru buna lor functionare, dupa o luna, beti inainte de masa cu jumatate de ora ceai din frunze de anghinare (Folium Cynarae) cate 150 de grame de trei ori pe zi, se pune o lingurita rasa la 500 ml apa. Este putin amar, il puteti bea cu miere. Sunt interzise sarea, conservantii, colorantii, sucurile de laborator, organe de animale, sardele, miel, vitel, mezeluri, cascavaluri, frisca, smantana, paine