Valoarea tranzacţiilor a fost de numai 3,9 milioane de euro, la 18,4 milioane de acţiuni rulate. Moneda naţională dă semne de revenire, menţinându-se, pentru a doua şedinţă consecutiv, Valoarea tranzacţiilor a fost de numai 3,9 milioane de euro, la 18,4 milioane de acţiuni rulate.
Moneda naţională dă semne de revenire, menţinându-se, pentru a doua şedinţă consecutiv, sub pragul de 3,7 lei/euro. Şi indicii bursieri au marcat, în ultimele două sesiuni, o tentativă de a recupera o parte din pierderile înregistrate de la începutul anului.
Prima şedinţă bursieră a săptămânii s-a încheiat cu aprecieri pentru toţi indicii reprezentativi. Cea mai mare ascensiune, de 1,65%, a revenit indicelui compozit, iar acţiunile celor mai lichide 10 companii listate au crescut, în medie, cu 1,62% faţă de închiderea săptămânii trecute.
Aprecierile au avut loc însă în condiţiile unor tranzacţii în valoare de numai 14,3 milioane de lei (3,9 milioane de euro), la un volum de 18,4 milioane de titluri transferate. Un nivel mai scăzut al lichidităţii a fost consemnat la 22 iunie 2006, când pe Bursă au fost tranzacţionate titluri în valoare cumulată de 12,2 milioane de lei.
Titlurile SIF au câştigat, în medie, 1,3%
Lichiditatea în scădere indică, astfel, faptul că în piaţă au fost activi numai investitorii români, şi aceştia marcaţi, încă, de reticenţă.
Peste o treime din valoarea schimburilor perfectate, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) - 6,6 milioane de lei - a fost adjudecată de segmentul societăţilor de investiţii financiare (SIF). Cel mai activ titlu a fost SIF Oltenia (SIF5), care a obţinut puţin peste două milioane de lei.
Cursul titlurilor SIF5 s-a apreciat cu 0,84%, ajungând la cotaţia de 3,5900 lei/acţiune. Cea mai mare ascensiune, de 1,8%, a revenit acţiunilor SIF Moldova (SIF2), care au închis la preţul de 2,8300