Alimentaţia dietetică poate ajuta chiar şi o persoană bolnavă să îşi îmbunătăţească starea de sănătate. După 30 de ani de experienţă în medicina preventivă şi curativă a Şcolii de Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. docent Iulian Mincu oferă cititorilor o apariţie editorială de mare ajutor în viaţa de zi cu zi.
Cartea “Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav”, publicată la Editura Enciclopedică, se adresează medicilor specialişti sau de medicină generală, studenţilor la medicină şi bolnavilor care au nevoie de un tratament dietetic, dar şi persoanelor sănătoase care, printr-o alimentaţie sănătoasă, pot preveni eventualele stări patologice. Structurată în patru părţi, lucrarea cuprinde informaţii valoroase despre alimentaţia preparată şi constituită corect pentru omul sănătos în scop profilactic, despre alimentaţia detaliată a omului bolnav, în funcţie de patologia sa.
Una din părţi este rezervată regimurilor dietetice pe tipuri de boli, alcătuite atât pentru individul bolnav, internat în spital, sau în ambulatoriu, cât şi acasă. Cartea cuprinde exemple de regimuri pe o perioadă de 7 zile, pentru mai multe afecţiuni, dar şi modul de preparare culinară a alimentelor recomandate, astfel încât prepararea să nu altereze funcţia terapeutică a regimului.
Ultima parte a lucrării prezintă experienţa Şcolii de Dietetică şi a specialiştilor de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. Paulescu”, al cărui fondator este profesorul Iulian Mincu. (R. I. N.)
Alimentaţia dietetică poate ajuta chiar şi o persoană bolnavă să îşi îmbunătăţească starea de sănătate. După 30 de ani de experienţă în medicina preventivă şi curativă a Şcolii de Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. docent Iulian Mincu oferă cititorilor o apariţie editorială de mare ajutor în viaţa de zi cu zi.
Cartea “Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi