Chec cu spanac si nuci
Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g spanac (proaspat sau congelat), 50 g nuci taiate felii, 5 oua, 25 cl smantana, 30 g migdale macinate, 30 g parmezan (cascaval uscat) ras, 15 g unt, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare grunjoasa, sare normala, piper.
Mod de preparare: * Fierbeti spanacul circa 15 minute in apa cu sare, lasati-l sa se scurga, stoarceti-l bine intre palme, pentru a elimina cat mai multa apa si tocati-l marunt. * Incingeti cuptorul la 150gr.. * Amestecati - intr-un castron - ouale, smantana, 20 g de migdale macinate si 20 g de parmezan ras, adaugati spanacul si condimentati-l cu sare, piper si nucsoara. * Ungeti cu unt o forma de chec si presarati in ea - pe fund - restul de migdale macinate amestecate cu restul de parmezan ras. Turnati aluatul in tava, dati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 40 de minute pe baie de apa. * Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie incinsa - fara grasime -, zdrobiti-le si presarati-le peste checul scos din tava. Serviti-l fierbinte sau caldut, cu salata verde.
Pachetele cu peste alb
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de peste alb (cod, salau etc.), 2 morcovi, 1 gulie, 2 tulpini de praz (doar partea alba), 2 lamai, 1/2 lingurita boabe de coriandru pisate, 2 crengute de cimbru, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: * Curatati morcovii si gulia si taiati-le bastonase subtiri. Despicati tulpinile de praz in doua, spalati-le, taiati-le fasii (pe lung) si tineti-le 3 minute in apa sarata clocotita. Treceti-le sub jetul de apa rece si lasati-le sa se scurga bine. * Incingeti cuptorul la 180gr.. * Taiati o lamaie felii subtiri. Spalati si zvantati fileurile de peste. * Luati patru foi de hartie pentru copt si aranjati pe toate 4 feliile de lamaie. Puneti peste ele fileurile de peste - doua cate doua si acoperiti-le cu legume