Anghinare
Cumparati doar legume tinere, dati-le-n clocot vreme de 5 minute, adaugand in apa de fiert si putin suc de lamaie. Se scurg, se racesc, se pun in pungi de plastic in congelator. Tin cel putin o jumatate de an.
Budinci gata preparate
Se baga vasul cu budinca racita direct in congelator. Dupa ce mancarea a inghetat, se scoate afara si se muta in pungi de plastic, dupa care se baga din nou la congelator.
Banane
Se curata de coaja si se ingheata taiate in bucati mici. Dupa decongelare, fructele sunt moi si pot fi folosite doar la prepararea de sucuri sau creme.
Branza de vaci
Tine pana la un an, daca dupa ce-o cumparati, o bagati imediat in congelator.
Ceapa si usturoiul
Se curata de coaja, se dau intr-un clocot de apa, iar dupa racire, se pun intregi in pungile pentru congelat.
Hreanul si ingverul
Se ingheata ca atare, curatate de coaja. Dupa scoatere se rad inghetate.
Ouale
Se pot congela doar crude. Se sparg, continutul se bate usor, sau se pun separat galbenusurile si albusurile. Tin cam o jumatate de an. Anghinare
Cumparati doar legume tinere, dati-le-n clocot vreme de 5 minute, adaugand in apa de fiert si putin suc de lamaie. Se scurg, se racesc, se pun in pungi de plastic in congelator. Tin cel putin o jumatate de an.
Budinci gata preparate
Se baga vasul cu budinca racita direct in congelator. Dupa ce mancarea a inghetat, se scoate afara si se muta in pungi de plastic, dupa care se baga din nou la congelator.
Banane
Se curata de coaja si se ingheata taiate in bucati mici. Dupa decongelare, fructele sunt moi si pot fi folosite doar la prepararea de sucuri sau creme.
Branza de vaci
Tine pana la un an, daca dupa ce-o cumparati, o bagati