La sfârşitul lui 2007, Primăria Sectorului 4 a venit cu ideea de a derula o campanie de prevenire a consumului de droguri în licee. În ciuda faptului că, potrivit datelor de la Agenţia Naţională Antidrog, liceele „Gh. Şincai” şi „Petru Rareş” sunt situate în zona de risc major, directorii acestor licee nu au fost de acord cu această campanie, din ceea ce ne-a declarat iniţiatorul ei, doctorul Daniel Popescu.
Prin urmare, campania se desfăşoară doar la Grupul Şcolar „Dacia”. Până în prezent, au fost testaţi elevii de la 4 clase din liceu şi nu s-a descoperit nici un consumator. Asta pentru că elevii din Dacia, mai săraci decât alţi colegi de-ai lor, nu sunt o ţintă a traficanţilor, dar şi pentru că părinţii pot refuza includerea copiilor lor în program. Pentru acest program s-au alocat 500 de milioane ROL.
Cum arată o campanie de prevenire a consumului de droguri în altă parte? În 1998, Congresul SUA a demarat o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor: ani de zile de derulare, milioane de dolari cheltuiţi (numai în 2007, a fost vorba de 120 de milioane de dolari), sute de şcoli în care elevii au fost testaţi.
În 2007, s-au alocat 15 milioane de dolari, pentru testarea elevilor. În permanenţă s-au difuzat spoturi TV şi au fost puse afişe. Vizaţi în campanie au fost şi părinţii. Scopul campaniei este nu numai reducerea consumului de droguri, ci şi stabilirea unor legături între autorităţile locale şi ONG-uri, pentru a sprijini comunităţile locale să facă faţă acestei probleme. (M.C.)
La sfârşitul lui 2007, Primăria Sectorului 4 a venit cu ideea de a derula o campanie de prevenire a consumului de droguri în licee. În ciuda faptului că, potrivit datelor de la Agenţia Naţională Antidrog, liceele „Gh. Şincai” şi „Petru Rareş” sunt situate în zona de risc major, directorii acestor licee nu au fost de acord cu aceas