In urma unei scrisori, Senatul a decis sa sesize Curtea Constitutionala pentru ca, in viziunea initiatorilor, trebuie sa avizeze urmarirea penala a ministrilor parlamentari.
Senatul a decis sesizarea Curtii Constitutionale (CC) pe marginea disputei Presedintie-Parchetul General-Ministerul Justitiei privind necesitatea avizului Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale in cazul ministrilor urmariti penal care sunt si parlamentari. Chestorul Senatului, Ioan Chelaru de la PSD, a declarat ieri ca Biroul Permanent al acestei Camere a primit o scrisoare care remarca un posibil "conflict de natura constitutionala". Sesizarea este semnata chiar de Chelaru si de senatorul PNL Puiu Hasotti.
Cei doi care au descoperit "neregula" (cuprinsa in textul legii raspunderii ministeriale, lege declarata deja in parte ca fiind neconstitutionala de CC) tin cu dintii ca ministrii care sunt si parlamentari sa primeasca avizul pentru inceperea urmaririi penale si din partea Camerelor din care fac parte. Prin acest tertip, senatorul liberal si cel social democrat incearca sa-si scape colegii, pe Adrian Nastase, Miron Mitrea, Paul Pacuraru si Codrut seres, de intrebarile anchetatorilor, tergiversand ancheta. De altfel, vizionarul Chelaru s-a pronuntat pe aceasta tema: "Daca e necesar avizul Parlamentului, urmarirea penala se suspenda".
Presedintele Senatului va sesiza Curtea in termen de cel mult zece zile, pentru ca judecatorii sa se pronunte pe asa-numitul conflict.
seful DNA, Daniel Morar, a precizat ca, in afara avizului acordat de seful statului, nu mai este nevoie si de un aviz din partea Parlamentului in cazul ministrilor care sunt si senatori sau deputati.
In urma unei scrisori, Senatul a decis sa sesize Curtea Constitutionala pentru ca, in viziunea initiatorilor, trebuie sa avizeze urmarirea penala a ministrilor parlamentari.
@N_P