Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a anuntat ca viitoarele contracte de privatizare nu vor mai obliga investitorii sa mentina un anumit numar de salariati, asa cum s-a intimplat pina acum. Oficialul a explicat ca cele peste 200 de societati pe care AVAS le mai are in portofoliul de privatizare vor fi vindute fara a mai include clauze referitoare la pastrarea unui anumit numar de salariati, chiar daca acest lucru va duce la o revolta a sindicalistilor, dar a subliniat ca viitoarele privatizari vor fi facute "ca la carte". Practic, Atanasiu a explicat ca intentioneaza sa descurajeze inscrierea unor investitori interesati doar de valorificarea imobiliara a activelor societatilor scoase la privatizare. Adica, institutia va impune investitorilor interesati de preluarea societatilor din aparare sau de firmele amplasate in marile orase sa pastreze obiectul de activitate si sa isi asume programe de investitii. "Sint citeva societati comerciale care se afla in special in marile orase, a caror valoare pentru investitii imobiliare tinde sa fie egala sau mai mare cu afacerea in sine si in acele cazuri e foarte bine sa nu vinzi chiar fara nici o conditie. Vrem sa ne asiguram ca acolo investitorul vrea sa faca in continuare o afacere rentabila si nu o constructie imobiliara", a declarat Atanasiu.
De mentionat este ca, potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a autoritatii, pe lista firmelor care fac parte din portofoliul AVAS se numara doar sapte societati din Braila: "Alimentara 90", "Atlas", "CerealCom", "Combimix", "Laminorul", "Mecon" si "Ceprohart", aceasta din urma fiind sigura la care statul detine pachetul de actiuni de control (58,76% din capitalul social).
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a anuntat ca viitoarele contracte de privatiza