Fitch apreciaza angajamentul Guvernului de a mentine un control ferm asupra cheltuielilor publice si majorarilor salariale, insa agentia de evaluare financiara ramane sceptica asupra capacitatii Executivului de a indeplini acest obiectiv, transmite Reuters.
Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit, saptamana trecuta, perspectiva calificativului Romaniei, de la "stabil" la "negativ", unul dintre principalii factori care au stat la baza deciziei fiind temerile legate de marimea deficitului de cont curent, care ar putea determina o incetinire semnificativa a avansului economiei. Estimarile Fitch privind deficitul de cont curent din Romania din 2007 sunt de 14%.
Calificativul acordat Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta este de "BBB".
"Daca guvernul si banca nationala cad de acord asupra unei politici prin care sa imparta eforturile necesare temperarii economiei romanesti, supraincalzita, atunci acest lucru va fi foarte util", a afirmat Andrew Colquhoun, director in cadrul Fitch Ratings.
Totusi, el a mentionat ca este sceptic in legatura cu posibilitatea guvernului de a controla majorarile salariale, din cauza dependentei de opozitia din Parlament. Fitch apreciaza angajamentul Guvernului de a mentine un control ferm asupra cheltuielilor publice si majorarilor salariale, insa agentia de evaluare financiara ramane sceptica asupra capacitatii Executivului de a indeplini acest obiectiv, transmite Reuters.
Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit, saptamana trecuta, perspectiva calificativului Romaniei, de la "stabil" la "negativ", unul dintre principalii factori care au stat la baza deciziei fiind temerile legate de marimea deficitului de cont curent, care ar putea determina o incetinire semnificativa a avansului economiei. Estimarile Fitch privind deficitul de cont curent din Romania din