Masura unei bune investitii imobiliare in strainatate nu depinde de cat de mult straluceste soarele sau cat de mici sunt preturile. Tot mai des, ne uitam la rutele liniilor aeriene low-cost, scrie cotidianul britanic The Telegraph, preluat de Rador. In acest an, cele 11 companii britanice low-cost lanseaza 29 de noi rute si acolo unde ajung cursele acestea, le urmeaza agenti imobiliari nerabdatori si cumparatori pentru a doua casa. Pe baza acestor criterii, Romania pare destinata succesului, scrie publicatia britanica.
Cele mai importante cerinte sunt frecventa zborurilor, tarife mici si usurinta calatoriei, mai ales daca se doreste inchirierea profitabila a unei achizitii imobiliare. Easyjet a initiat curse de la Gatwick spre Bucuresti. Wizz Air isi extinde serviciile de la Liverpool si Luton spre Bucuresti si stabileste o noua ruta de la Luton spre Cluj, in zona Transilvaniei. Romania are sapte linii aeriene ieftine proprii si este deja o destinatie foarte solicitata pentru serviciile low-cost din alte parti din Europa.
Cum se poate cumpara in Romania
Toate acestea sunt vesti bune pentru vechii investitori din domeniu, precum Philip Groves, un consultant de marketing. El isi cumpara un apartament cu un singur dormitor, de 50.000 de lire sterline, in Brasov.
El spune ca Romania este o investitie buna deoarece zborurile low-cost deschid pietele turismului si afacerilor, aderarea la UE va finanta o infrastructura imbunatatita si romanii dispun de un nivel mare de capital - li "s-au dat" casele cand s-a prabusit comunismul - si un nivel scazut al datoriilor.
"Este o piata interna puternica, asa ca nu ma bazez pe factori internationali pentru asigurarea de chiriasi sau cresterea de capital. in plus, se construieste un aeroport aproape, ceea ce reprezinta un mare avantaj, pentru ca va incuraja dezvoltarea unei statiu