O absolventă de germană-franceză şi-a instalat „bucătăria vintage“ în centrul Capitalei. Meniu zilnic: bucate gătite în casă, fără prafurile magice din reclamă. Sursa: Octavian CocoloşSursa: Octavian Cocoloş
1 /.
În bucătărie, la etaj, miroase apâine proaspăt scoasă dincuptor. „Astăzi am frământataluatul cu roşii proaspete,salvie şi busuioc“, spuneVioleta şi rupe pâinea aburindă,bună de mâncat, la parter, cu oporţie de musaca din piure cucarne de viţel şi ciuperci. Decâteva săptămâni, Violeta Dincăs-a mutat cu bucătăria şi reţetarulpe Strada Batişte, nr. 23, colţ cuJean Louis Calderon, unde găteşte,în fiecare zi, pentru bucureşteniicare vor să mănânce sănătos.
La Violeta’s Vintage Kitchen(n.r.- Bucătăria vintage a Violetei)poţi să vii dimineaţa, să te bucuride frigănele sau pâine de casă unsăcu dulceaţă de cireşe amare. Poţisă vii şi la prânz, cu colegii, sămănânci o supă de ceapă cu bacon,crutoane şi caşcaval, dar poţi sătreci şi seara, să iei la pachet otartă cu brânză dulce, mere şiscorţişoară.
„Gătesc sănătos, cât mainatural posibil, mâncare de casă.Bucătăria mea, în care bunica s-arsimţi în largul ei, are arome dintrecut, dar nu şi cuburi sau plicuricu amestec magic“, spune Violeta,proprietara micului restaurant.N-are studii de gastronomie, ci defilologie - e traducător autorizat degermană-franceză - şi ştie să facătocăniţa gustoasă şi fără „adaosulde legume“ cu reclamă la televizor.A deschis restaurantul cumâncare de casă din pasiunepentru bucatele cu gust, fără aditivişi conservanţi: „La început găteam doar pentru familie, pentrucei trei copii şi pentru prieteni.M-am gândit că există mult maimulte persoane cărora le-ar plăceasă mănânce mai sănătos“.
Clienţi fideli: avocaţi,notari, judecători
Intuiţia Violetei, bucătăreasa învârstă de 30 de ani, n-a dat greş -la o lună de la servirea primei supe