>> Ministerul Muncii organizează târguri de recrutare a forţei de muncă în străinătate pentru a-i convinge pe români să revină la serviciu în ţară. Plecările masive ale muncitorilor, >> Ministerul Muncii organizează târguri de recrutare a forţei de muncă în străinătate pentru a-i convinge pe români să revină la serviciu în ţară.
Plecările masive ale muncitorilor, în special din domeniul construcţiilor, i-a lăsat pe majoritatea angajatorilor din România cu ochii-n soare.
Dacă până acum aceştia se descurcau cât de cât cu muncitori necalificaţi aduşi de la sate, dezvoltarea imobiliară explozivă din ultima perioadă forţează Ministerul Muncii să găsească soluţii pentru a-i aduce înapoi pe lucrătorii din străinătate. Cu acest scop se vor organiza luna aceasta şi în aprilie, în Italia, Bursa Locurilor de Muncă pentru Români.
Cea mai mare mobilizare pentru readucerea românilor la muncă în ţară este la Cluj. Aici, marii investitori care şi-au deschis sau intenţionează să inaugureze diverse fabrici au nevoie de clădiri, drumuri şi alte construcţii. Dar cine să pună mâna pe târnăcop?
Astfel, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj va fi unul dintre principalii participanţi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Români de la Roma, organizată de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pe 23 februarie, la Roma.
Gaură de 1.000 de locuri de muncă
Clujenii vor avea un pavilion propriu la bursă, unde vor fi reprezentate firmele care au declarat mai mult de 50 de locuri de muncă disponibile. Potrivit şefului AJOFM Cluj, Daniel Don, este vorba de peste 20 de firme, printre care Bechtel, Impact, ACI, Transilvania Construcţii, Napoca, care au în desfăşurare sau în pregătire importante proiecte de investiţii imobiliare în zonă. "În domeniul construcţiilor, la nivelul judeţului Cluj s