Toţi indicii bursieri au închis, ieri, pe plus, în condiţiile unui rulaj de 8 milioane de euro. Deşi o parte a burselor din regiune au resimţit şi ieri corecţii, Bursa de la Bucureşti a Toţi indicii bursieri au închis, ieri, pe plus, în condiţiile unui rulaj de 8 milioane de euro.
Deşi o parte a burselor din regiune au resimţit şi ieri corecţii, Bursa de la Bucureşti a închis, în mod neaşteptat, pe creştere. Nemulţumirile determinate de faptul că banca centrală a Angliei a tăiat dobânda de politică monetară cu un sfert de punct procentual nu s-au propagat, ieri, pe piaţa românească.
Acţiunile celor mai lichide zece companii listate la BVB au recuperat, în medie, 0,27%, indicele compozit s-a apreciat cu un punct procentual faţă de sesiunea anterioară, iar segmentul societăţilor de investiţii financiare (SIF) şi-a adjudecat o creştere de 2,31%.
"Este o caracteristică a pieţei româneşti când lichiditatea scade de la o zi la alta: prezenţa unui singur cumpărător mai mare poate determina aprecieri în piaţă. Creşterile nu se justifică însă în contextul actual", este de părere Adrian Lupşan, analist în cadrul Intercapital.
Valoarea totală a schimburilor perfectate pe piaţa principală a depăşit 8 milioane de euro (29,3 milioane de lei), în condiţiile unui volum de numai 22,2 milioane de acţiuni Acţiunile Petrom, în topul lichidităţii
După ce AVAS a publicat proiectul privind vânzarea pachetului de 8%, acţiunile Petrom (SNP) au fost în centrul atenţiei şi au acumulat cel mai mare volum din piaţă (6,9 milioane de titluri transferate). Cursul titlurilor SNP a evoluat între un minim de 0,3620 lei/acţiune şi un maxim de 0,3860 lei/acţiune.
Ultima tranzacţie a fost încheiată la preţul de 0,3810 lei/acţiune, în creştere cu 1,6% faţă de şedinţa de miercuri. Tot în sectorul petrolier, acţiunile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au rămas la c