Sa mergi la NADA Art Fair din Miami sau la Viennafair e ca si cand ai merge la facultate, spun editorii de arta de la New York Times sau Herald Tribune. Iar proprietarii de galerii dau mereu "examene de admitere". Galeria Andreiana Mihail este
Galeria Andreiana Mihail s-a deschis in noiembrie 2006 si, asa cum spune proprietara galeriei, a aparut ca o continuare fireasca a istoriei sale personale, aceasta studiind filosofia artei in strainatate si dezvoltand diverse proiecte in domeniul artei contemporane.
In spatiul care ii poarta numele sunt expuse mai ales lucrari de arta contemporana, de la pictura, fotografie sau video art la instalatii, activitatea sa bazandu-se pe propunerile unor curatori independenti, cum sunt Jane Neal si Mihnea Mircan. Aici au expus lucrari Ciprian Muresan, Adrian Ghenie, Hideko Inoue, Tom Chamberlain, Cristi Pogacean, Gabriela Vanga, Tessa Farmer, Tami Ichino, Janieta Eyre, Mihai Iepure Gorski si Alexandra Croitoru.
"Marele avantaj al unei galerii private este ca expui, aproape intotdeauna, ceea ce iti place", spune Andreiana Mihail, care a ajuns sa participe cu expozitii la marile targuri de arta din strainatate. Au vorbit despre galeria romaneasca si publicatii ca New York Times sau Herald Tribune.
"Notorietatea cred ca s-a cladit singura. Au creat-o artistii cu care lucrez si expozitiile pe care le-am avut. Poate fi vorba si de o mai buna intelegere a pietei internationale de arta si de o intransigenta fata de publicul galeriei. Nu am o atitudine 'populista', nu ofer ceea ce se cere. Vreau ca oamenii care intra in galerie sa incerce sa inteleaga ideile artistului sau ale curatorului", marturiseste Andreiana Mihail.
Anul trecut galeria a participat la trei targuri internationale: Viennafair, Voltashow 03 la Basel si NADA Art Fair, Miami.
"La ultimele doua am fost singura galerie din Romani