- Diverse - nr. 28 / 9 Februarie, 2008 Zilnic, suntem expusi la mii de substante toxice si chimice atat la locul de munca, cat si acasa, prin aerul respirat, alimente si apa potabila, precum si prin medicamentele luate. Si, mai mult, ne hranim cu mai multe dulciuri si alimente artificiale decat in tot cuprinsul istoriei omenirii si ne distrugem organismul regulat cu diferite substante energizante si calmante. Daca nu v-a preocupat niciodata poluarea din mediu, a venit timpul sa va schimbati parerea si sa urmariti atent aceasta problema. Oamenii de stiinta studiaza de cateva decenii substantele poluante din aer, apa, alimente si sol. Industria Statelor Unite, de exemplu, produce anual 6 miliarde de tone din 9.000 de substante chimice diferite. Odata cu trecerea anilor, mai multe milioane de substante chimice ajung in aer si apa potabila. Oamenii de stiinta examineaza gradul de poluare al organismului uman, iar rezultatele sunt ingrijoratoare. Studiile arata clar ca organismul nostru nu este capabil sa neutralizeze toate substantele chimice nocive pe care le acumulam din aer sau alimente. Acestea, pur si simplu, se acumuleaza (mai ales in celulele adipoase) in tesuturi, sange, organe (de exemplu colon, ficat, creier) si se depoziteaza pentru o perioada nedeterminata, cauzand diferite boli. Cum sa ne ferim de elementele nocive? Sa nu ne expunem excesiv la soare, sa alegem cu grija alimentele cu care ne hranim si sa evitam preparatele care contin multe substante chimice, cum sunt indulcitorii, conservantii, E-urile si, foarte important de retinut, toxinele din organism sunt eliminate mult mai usor daca facem mai multa miscare. L.V. - Diverse - nr. 28 / 9 Februarie, 2008 Zilnic, suntem expusi la mii de substante toxice si chimice atat la locul de munca, cat si acasa, prin aerul respirat, alimente si apa potabila, precum si prin medicamentele luate. Si, mai mult, ne hran