Într-o perioadă în care toată lumea se plânge de bani şi cei puţini care mai investesc, o fac doar la nivel înalt ţintind Champions League sau alte competiţii europene ce aduc venituri substanţiale, glorie sau notorietate, iată că mai sunt şi unii care o iau de jos sau in cazul nostru, cel mai de jos şi intră în fotbal fără prea mare tam-tam şi publicitate. Numele lui? Iulian Capeti, un moldovean născut la Piatra Neamţ cu reşedinţa la Bucureşti dar care îşi petrece o mare parte din timp şi la Făgăraş unde îşi derulează o seamă de afaceri. Fotbalul îl are în sânge de mic, chiar practicându-l o perioadă, fiind un dinamovist înrăit care acum şi-ar dori Făgăraşul într-un eşalon superior.
Despre proiectele de viitor ale lui FC ENA Făgăraş, am stat de vorbă cu directorul sportiv Ioan Mandoca, care alături de o altă fostă glorie stegară din anii 80, actualul antrenor Nistor Văidean încearcă îndeplinirea visurilor patronului dar şi al făgărăşenilor de a avea fotbal la un nivel mai înalt.
„La Făgăraş se întâmplă lucruri frumoase şi îmbucurătoare pentru fotbal şi pentru sport în general dacă e să ţinem cont de amploarea lu-crărilor ce au loc la stadion dar şi în împrejurimi. Domnul Capeti s-a angajat la un proiect de anvergură, care cuprinde pe lângă reconstrucţia bazei din temelii, modernizarea şi chiar dezvoltarea ei, o masivă acţiune de selecţie la nivelul lotului, în intersezon venind nu mai puţin de 15 jucători noi. E drept că nu sunt nume sonore, nici nu au cum ţinând cont că sunt tineri cu vârste cuprinse între 18-20 de ani ce sunt la începutul carierei şi pot ajunge fotbalişti.”
Revenind la condiţiile oferite echi-pei, Mandoca a punctat şi faptul că „echipa a beneficiat de un stagiu de pregătire centralizată de 12 zile la Sovata, lucru de care nu multe echipe de acest eşalon pot beneficia. De asemenea refacerea echipei după efort se face la stadion un