Cine spune ca toate joburile apar in ziare, pe Internet sau in agentiile de recrutare, se insala. In realitate, joburile disponibile sunt rareori prezentate aici. Statisticile arata ca mai putin de 15% dintre slujbe sunt publice, iar atunci cand acest lucru se intampla, un numar urias de candidati se bat pentru cateva locuri. In plus, dor 5% dintre cei care isi cauta o slujba isi gasesc una in urma anunturilor.
Se mai spune ca daca ai fost concediat, nimeni nu te mai angajeaza. Sa fii dat afara e o experienta traumatizanta, dar oamenii isi pierd slujba dintr-o sumedenie de motive. Cei care se gandesc sa te angajeze o vor face pe baza a ceea ce esti, nu pe faptul ca ai fost demis candva.
Trebuie sa-ti cauti un job, cat inca ai unul, mai auzim cateodata. Este adevarat ca atunci cand esti angajat ai mai multa incredere in tine si in contact cu mai multa lume, dar cei care nu au un job, se dedica mult mai mult cautarii unuia si au mai multe sanse sa-l gaseasca. Si atentie, exista riscul ca la urechea angajatorului tau actual sa ajunga intentiile tale.
O idee care circula dintotdeauna este ca cei mai bine calificati iau intotdeauna postul. E drept ca angajatorii cauta o persoana si compara studiile, aptitudinile profesionale si experienta candidatilor, dar se bazeaza si pe intuitie cand iau decizia.
Sondajele arata ca 46% dintre angajatori se incred in instinct cand iau hotararile legate de angajare. Alti 49% spun ca s-au bazat pe intuitie macar o data.
Daca ti-ai depus dosarul pentru o slujba si nu ai primit nici un semn, sigur s-a ocupat locul. Nu trebuie sa fii descurajat. Mai bine contacteazi firma ca sa afli exact cum stai. 94% dintre angajatori cred ca ar trebui sa ii contactezi dupa depunerea CV-ului. 82% considera ca aceasta ar trebui sa se intample dupa aproximativ doua saptamani.
Daca mai sc