• Mancarea a fost preparata in casa si tanarul nu a stiut ca este alergic
Sambata trecuta, un tanar a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgente Sf. Ioan, dupa ce a mancat fructe de mare. Cosmin Grigore, in varsta de 25 ani, a facut alergie la fructele de mare. Mancarea a fost preparata in casa si tanarul nu a stiut ca este alergic. Baiatul a venit la spital cu edemQuincke, adica urticarie generalizata, localizat pe fata (buze si pleoape), extremitati, organe genitale. "Tanarul a facut un episod alergic la fructe de mare si a fost adus la spital de apartinatori cu edem Quincke. Masurile de terapie intensiva din Unitatea de Primire Urgente (UPU), noile posibilitati de administrare a oxigenului si de monitorizare a functiilor vitale, suportul volemic monitorizat in permanenta cu multiplii parametri si promptitudinea interventiei celor din unitate i-au salvat viata bolnavului. Dupa patru ore de masuri terapeutice la nivel de varf, tanarul poate din nou respira, iar prognosticul a devenit favorabil. Edemul Quincke este un edem acut si rapid tranzitor care implica straturile mai profunde ale pielii, inclusiv tesutul celuloadipos subcutanat. In functie de localizare, edemul Quincke debuteaza cu greata, voma, dureri abdominale, respiratie dificila, culoarea pielii capata un aspect cianotic, apoi brusc devine palida, bolnavii sunt agitati", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan.
Pentru cresterea calitatii actului medical, unitatea medicala a beneficiat de o dotare cu aparatura medicala performanta. Toata instalatia de oxigen a fost inlocuita, s-au achizitionat ventilatoare noi, iar targile carpite si confectionate de colectivul de la UPU au fost inlocuite cu altele noi, foarte performante.
• Mancarea a fost preparata in casa si tanarul nu a stiut ca este alergic