Gruparea infracţională coordonată de fostul director general CFR Mihai Necolaiciuc folosea, conform DNA, cetăţeni sloveni, bulgari sau slovaci pentru devalizarea companiei. "Adevărul" Gruparea infracţională coordonată de fostul director general CFR Mihai Necolaiciuc folosea, conform DNA, cetăţeni sloveni, bulgari sau slovaci pentru devalizarea companiei.
"Adevărul" prezintă astăzi cazul cetăţeanului slovac Peter Regina, asociat şi administrator unic SC Roza Pro Impex SRL.
Societatea a adus un prejudiciu CFR de mai multe miliarde de lei, după ce a cumpărat vagoane de tren la preţ preferenţial şi care nu au fost încă plătite şi a vândut schimbătoare de şină la preţ dublu.
Activitatea firmei a făcut obiectul unor verificări ale ANAF, ocazie cu care s-a constatat că aceasta se înscrie în categoria "firmelor-fantomă" şi că nu îndeplineşte niciuna dintre condiţiile derulării unor astfel de operaţiuni comerciale.
Cinci zile a semnat acte
Potrivit rechizitoriului lui Necolaiciuc, Peter Regina, şomer în Slovacia, a venit la Bucureşţi la propunerea unui prieten pentru a lucra pe calculator. În târgul de maşini auto Vitan, el l-ar fi cunoscut pe Marius Iluşcă, finul omului de afaceri Dumitru Creştin, ambii în atenţia DNA pentru afacerile cu Căile Ferate.
Slovacul a declarat ulterior procurorilor că timp de cinci zile a fost ţinut într-o locuinţă din Bucureşti, "unde nu a lucrat nimic şi doar a semnat nişte documente al căror conţinut nu îl cunoştea, după care, situaţia părându-i-se suspectă, a plecat pe cont propriu înapoi în Slovacia".
El a mai arătat că a intrat foarte greu în posesia paşaportului, iar unul dintre ultimele acte pe care le-a semnat a fost o împuternicire pe numele lui Marius Iluşcă. Finul lui Dumitru Creştin urma să reprezinte Roza Pro Impex în afacerile cu CFR. De altfel, Marius I